lauantai 4. elokuuta 2012

Lomailua ja ideoita

Kesäloma reissu koko perheen voimin on nyt tehty. Tukholmassa kävimme ja Helsinkiä kierreltiin ristiin rastiin. Junassa tsuksuteltiin ja laivakin tuli koettua. Reissaminen kolmosten ja yhden isomman kanssa on kyllä henkisesti aika raskasta, mutta antoisaa kuitenkin.

Junamatkalta jäimmekin matkan varrelle tyttösen kanssa, ja vierailimme ihanaisen ystävän luona. Hänkin muuten on käsitöiden monipuolinen osaaja, ja taas sain imettyä itseeni erilaisia vinkkejä ja neuvoja monenlaisista käsityöasioista. Muun muassa NYT vasta tajusin, että kaavapaperina/-kankaana voi käyttää kertakäyttölakanaa :) Ja onhan se hyvääkin, toimii!!! Useammat kaavat olen jo piirtänyt. Ajattelin aina, että aito kaavapaperi on niin kallista, ettei sitä raski ostaa (en muuten tiedä paljon sellainen maksaa...), mutta kertakäyttölakana tosiaan maksoi Prismassa ehkä n. 5€...., ja useita kaavoja siitä piirtää.

Piirsin kaavat trikoopaitaan siskolleni (Ottobre 4/2012; Rock-X-trikoopaita), joka aikoi ommella 8 v pojalleen peruspaitaa raitatrikoosta. Lisäksi piirsin Carrot Muffin -tunikan kaavat (Ottobre 4/2011) omaa 8 v tyttöäni varten. Vinkin kaavasta sain ystävältäni, joka olikin jo tyttärilleen piirtänyt moiset kaavat. Syöksyin siis kotiinpalattuani suoraapäätä kirjaston nettisivuille, ja seuraavana päivänä kyseinen lehti olikin jo minulla :).
 Aion sen ommella hieman muunneltuna, ilman taskuja, ja kaulustakin hieman muuntelen. Kankaat tunikaan ja raitapaitaan tilasimme Sampsukasta. Tunikaan olen suunnitellut kankaaksi turkoosia Peurakangasta ja raitakankaaksi valikoitui musta-turkoosi raitatrikoo kummipoikani mieltymysten mukaisesti. Näistäpäs lisää siis myöhemmin... Kangasta kovalla innolla odottaen... Peurakangas luvattiin saapuvaksi kauppaan 1.8, ja nyt sivulla luki 8.8... :/ Ei auta kuin malttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3 Kiitos kun kommentoit <3